banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Februárban újraindul az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja

Az iskolák megnyitásával újraindul a tanév második felében az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja – közölte pénteken az alapítvány.

A projekt február 8-ától összesen 12 megyében, 38 helyszínen mintegy 1660 kisdiák részvételével folytatódhat. Ebben a félévben az eddigi intézmények mellett új településeken is indul délutáni oktatás: Maros megyében a magyarfülpösi szórványkollégiumban, Kolozs megyében Mérában, illetve Kalotaszentkirályon. A programban résztvevő tanintézmények teljes listája itt olvasható.

A program elindítása a tanév elején is nagy kihívást jelentett, az online oktatás idejére viszont – érthető okokból – a délutáni oktatást is szüneteltetni kellett. „Nagyon örülünk, hogy a nehézségek ellenére a második félévtől végre újraindulhat a program, ráadásul az első félévhez képest még több tanintézmény csatlakozott hozzánk” – idézte a közlemény Nagy Zoltán Leventét, az Iskola Alapítvány elnökét.

A közlemény emlékeztet: 2019 őszén indult délutáni oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele szórvány közösségekben, és a családok közvetett anyagi támogatása.

A program a magyar nyelvű elemi oktatásban (0–4. osztály) résztvevő gyermekeket célozza meg, a délutáni felügyelet és oktatás mellett pedig napi szinten meleg ebédet is biztosít. Az Iskola Alapítvány oktatási programja a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg.

(Címlapfotó: Iskola Alapítvány)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?