Jóváhagyták az új orvosirendelő-építési szabályozást

Cseke Attila fejlesztési miniszter rendeletben hagyta jóvá az orvosi rendelők új tervezési és építkezési szabályozását – tájékoztatott közleményében az RMDSZ.

„Új tervezési és építkezési szabályozás lép érvénybe hamarosan, amely mentén korszerű és energiatakarékos orvosi rendelőket építhetünk” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter azt követően, hogy miniszteri rendeletben hagyta jóvá az új építkezési szabályozást.

Illusztráció forrása: Pexels

A szaktárcavezető elmondta: az egy hete módosított kórházépítési szabályozással összhangban áll az új orvosi rendelőket érintő szabályozás, amely ugyanakkor figyelembe veszi a rendelők működési szabályzatát és az európai uniós standardokat. 

Szigorú tűzvédelmi szabályozás mentén lehet korszerű és biztonságos orvosi rendelőket építeni, mutatott rá Cseke Attila, a jóváhagyott miniszteri rendelet ezért egy másik, különálló tűzvédelmi építkezési szabályozás betartására is kötelez, amelyet hamarosan véglegesít a fejlesztési szaktárca.  

Az új szabályozás nemcsak az ezután épülő rendelőkre, hanem a régiek felújítására is megoldást nyújt, és a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően 30 nappal lép érvénybe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?