banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Jogerős: nem helyezik hatósági felügyelet alá Elena Udreát

Jogerősen elutasította csütörtökön a legfelsőbb bíróság Elena Udrea hatósági felügyelet alá helyezését abban az ügyben, amelyben alapfokon nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A volt miniszter hatósági felügyelet alá helyezését és az országelhagyási tilalom elrendelését a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérte. A bukaresti ítélőtábla március 5-én elutasította az erre vonatkozó igénylést, a vádhatóság fellebbezett, a legfelsőbb bíróság azonban ezt alaptalannak találta, és megerősítette az ítélőtábla döntését.Fotó: Agerpres

Elena Udreát március 2-án ítélték nyolc év szabadságvesztésre a Traian Băsescu 2009-es államelnöki kampányának finanszírozásával kapcsolatos ügyben.

Az ítélet nem jogerős, kimondása után néhány nappal azonban a DNA kérte Udrea hatósági felügyelet alá helyezését. Az ügyészek Udrea korábbi, az ítéletet és az igazságszolgáltatást bíráló nyilatkozataira hivatkoztak, illetve azzal érveltek, hogy ismét elhagyhatja az országot a jogerős ítélet kimondása előtt, ahogyan az 2018-ban is történt, amikor Costa Ricába szökött.

Elena Udrea ugyanakkor azt mondta, nem áll szándékában megszökni Romániából, mert van egy gyereke, akit itt akar felnevelni, ha pedig jogerősen is elítélik, az országban szeretné letölteni a büntetését. Hozzátette, az utóbbi időben többször járt külföldön, és legtöbb másfél havonta még mennie kell, mivel orvosi kezelés alatt áll, ugyanis szeretne még egy gyereket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?