banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Iohannis: február 8-án nyílik az iskolák többsége

A második félévtől, azaz február 8-től az iskolák többsége személyes oktatásra tér át, jelentette be Klaus Iohannis államelnök, aki csütörtök délután Florin Cîțu államfővel, Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterrel, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszterrel, Raed Arafattal, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetőjével és Adriana Pistollal az Országos Közegészségügyi Igazgatóság Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Központjának (CNSCBT) vezetőjével tanácskozott.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a most ismertetett intézkedések akkor lépnek érvénybe, ha a járványhelyzet nem súlyosbodik az országban. Ezért a végső döntést február 2-án hozzák meg.

Ha az országos járványhelyzet nem romlik jelentősen, az iskolák megnyitását ismét a helyi járványhelyzettől teszik függővé, azaz ott lehet áttérni a személyes oktatásra, ahol a „zöld forgatókönyv” van érvényben. A „sárga” településeken az óvodások, az 1-4. osztályosok és a végzősök, azaz a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek vehetnek részt személyes oktatásban. A „vörös” településeken csak az óvodások és az elemisták járhatnak majd személyesen az intézményekbe.

Azok a települések, ahol a fertőzési ráta meghaladja a 6 ezreléket, karanténba kerülnek, és az oktatás online folytatódik.

Az egyetemek saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy személyesen vagy online folytatják az oktatást.

Közzétették a 2020/2021-es iskolai tanév második félévének beosztását, valamint a képességvizsga és az érettségi menetrendjét is.

(Címlapkép: presidency.org)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?