Pénteken oltatja be magát Klaus Iohannis államfő

„Az oltáskampány sikerétől függ a gazdaság újraindítása, ezért felszólítom az illetékeseket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy nyárig a lehető legnagyobb arányban oltassák be magukat az emberek” – fogalmazott Klaus Iohannis államfő idei első sajtótájékoztatóján. 

Újságírói kérdésre elmondta, a január 15-én kezdődő második oltási szakasz elindulásakor nyilvánosan fogja beoltatni magát, mert így szeretné az oltás iránti bizalmat és az oltási kedvet növelni a lakosság körében. Iohannis szerint alapvető fontosságú, hogy a koronavírus elleni oltási kampány jól sikerüljön, alakuljon ki a közösségi immunitás. 

Az államfő kifejtette, Románia jelenleg a 8. helyen áll uniós szinten a beoltottsági arány tekintetében, ami - mint fogalmazott - elég jónak számít.

Iohannis nem ért egyet azzal a görög javaslattal, amely szerint „oltási útlevelet” kapnának a beoltott személyek, és ezzel jelentős könnyítéseket kapnának utazási téren, mert - mint fogalmazott - ez diszkriminációhoz vezetne. Az oltási igazolvány orvosi szempontból fontos, mert így lehet nyilvántartani, hogy ki mikor kapta meg az első, illetve második adagot.

 Klaus Iohannis szerint egyelőre nem lehet lazítani a megszorításokon, így az éjszakai kijárási tilalom továbbra is érvényben marad. 

 

Cikkünk frissül

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?