banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Bihar megyében is kijelölték az oltási központokat

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság hétfői ülésén jóváhagyta a megyében az oltási központok kialakítását. A központok listáját szükség esetén aktualizálhatják.

Az oltási kampány második és harmadik fázisában 22 helyszínen működnek majd oltóközpontok Bihar megyében, ezek közül kilenc Nagyváradon lesz. A kórházak mellett a Nagyváradi Gyermekváros előterében, illetve iskolai tornatermekben is lesznek központok.

A megyeszékhelyen a szülészeti klinika épületében, a vasutas kórház rendelőjében, a Pelican-kórházban, az Avram Iancu kórházban (közismert nevén: katonakórház) alakítják ki az oltóközpontokat. Ezek mellett a Nagyváradi Gyermekváros épületének előterében, a 11-es számú Általános Iskola és a Iosif Vulcan Főgimnázium tornatermében is lesz oltópont, a Traian Vuia Műszaki Kollégiumban pedig a bentlakás földszintjén és a tornateremben is kialakítanak ilyen egységeket.

Vidéken Váradszentmártonban, a Felix Műszaki Kollégium tornatermében, illetve Félixfürdőn, a rekuperációs kórház gyermekrészlegén lesznek oltóközpontok. Mezőtelegden és Barátkán (Bratca) a kultúrotthonban, Élesden a városi kórházban, Tenkén pedig a Nicolae Jiga Műszaki Kollégium tornatermében adják majd be a koronavírus elleni védőoltásokat.

Nagyszalontán a városi kórházban és Zilahy Lajos Művelődési Házban működnek az oltóközpontok, Belényesben pedig a Samuil Vulcan Főgimnázium tornatermében két központot rendeznek be, Vaskohszikláson szintén a városi kórházban adják majd be a védőoltásokat.

Margittán az Octavian Goga Főgimnázium tornatermében szintén két központot alakítanak ki, Érmihályfalván pedig a margittai Dr. Pop Mircea Kórház járóbeteg-részlegén oltanak, továbbá a papfalvi (Popești) közösségi teremben is lesz egy oltóközpont.

(Címlapkép: Kolozs Megyei Prefektusi Hivatal)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kimaradt?