Újabb Bihar megyei településeken lépett életbe a vörös forgatókönyv

Az elmúlt hetekhez képest, amikor lassan, de csökkent a fertőzöttségi ráta Bihar megyében, kedden rosszabb adatok érkeztek: kilenc településen vörös, 29 helységben pedig sárga forgatókönyv van érvényben.

Bihar megyében keddtől 38 településen van érvényben teljes vagy részleges korlátozás, egy héttel ezelőtt 31 helységben volt csak. A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság döntését a korlátozásokról a prefektúra tette közzé.

Emlékeztetőül: a vörös forgatókönyv, a három ezrelékes fertőzöttségi rátát meghaladó településeken a vendéglátóhelyek, kulturális terek stb. teljes zárását jelenti, a sárga forgatókönyv esetében (1,5 és 3 ezrelék közötti fertőzöttségi ráta) ezek 30 százalékos kihasználtsággal beltéren is működhetnek.

Bihar megyében jelenleg Belényesirtáson (4,98 ezrelék), Szászfalván (4,52 ezrelék), Biharszentandráson (4,52 ezrelék), Érszőllősön (3,98 ezrelék) Réven (3,74 ezrelék), Vámoslázon (3,42 ezrelék), Biharpokloson (3,3 ezrelék), Diófáson (3,27 ezrelék) és Tasnádbajomban (3,14 ezrelék) van vörös forgatókönyv érvényben.

Nagyváradon egy hét alatt 2,2 ezrelékről 2,81 ezrelékre nőtt a fertőzöttségi ráta. A megyeszékhely mellett sárga forgatókönyv érvényes a következő településeken: Felsőmezős, Magyarremete, Kisjenő, Sonkolyos, Kiskopács, Hegyközpályi, Érábrány, Tataros, Kerpenyéd, Madarász, Élesd, Vércsorog, Kiskereki, Belényesújlak, Belényes, Mezőtelegd, Biharlonka, Sólyomkővár, Vizesgyán, Nagybáród, Váradszentmárton, Vaskohsziklás, Dragánfalva, Tisztásfalva, Oláhszentmiklós, Biharkaba, Sólyom és Margitta.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kedd reggeli adatai szerint Biharban az elmúlt 24 órában 102 új koronavírusos esetet vetek nyilvántartásba és 27 ember van kórházban. A védőoltást 555-en kapták meg, öt haláleset történt, a gyógyultak száma pedig 80-al nőtt.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?