Iohannis: Románia támogatja további szankciók bevetését Oroszország ellen

A lett, a magyar, a szlovák és az ír kormányfővel együtt Klaus Iohannis államfő is részt vett hétfőn a Joe Biden amerikai elnök részvételével tartandó március 24–25-i EU-csúcsot előkészítő távértekezleten.

Az elnöki hivatal beszámolója szerint a videokonferencián főként az ukrajnai háború fejleményei és az ukrajnai menekülthullám kezelése került terítékre. A felek tárgyaltak a NATO keleti szárnyának megerősítéséről, az EU energiafüggetlenségének biztosításáról, az Oroszországra és Fehéroroszországra kivetett uniós szankciók gyakorlatba ültetéséről, illetve további büntetőintézkedések bevezetésének lehetőségéről is.Fotó: presidency.ro

A távértekezleten Klaus Iohannis beszámolt az ukrajnai menekültek megsegítésére irányuló romániai erőfeszítésekről és a Suceava melletti nemzetközi humanitárius logisztikai központ működéséről. Az államfő hangsúlyozta, hogy a menekültek, akárcsak Ukrajna lakói, továbbra is segítségre szorulnak. Közölte azt is: Románia támogatja további hatékony uniós szankciók bevetését Oroszország ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?