Ingyen buszjegyet kapnak a szelektív hulladékért a kolozsváriak

Újrahasznosítható hulladékért cserébe ingyen buszjegyet kapnak a kolozsváriak: hétfőn nyílt meg a Hajnal negyedi piac mellett az a szelektív szemeteskuka, amely 15 darab üvegért, műanyagpalackért vagy fémdobozért cserébe buszjegyre váltható utalványt ad.

A szemét szelektív gyűjtését és a tömegközlekedést egyszerre népszerűsítő kísérleti projekt keretében további hasonló kukát helyeznek el a város másik nagy lakónegyedében, a Monostoron is, a Flora piac mellett. A visszajelzések függvényében kiterjesztik a kezdeményezést a város többi részére, olvasható Emil Boc polgármester hétfői Facebook-bejegyzésében.Forrás: képernyőmentés Emil Boc Facebook-videójából

Így kaphatunk ingyen buszjegyet

A szelektív kukába üveg, műanyag vagy fém/alumínium csomagolást dobhatunk. A különféle italok csomagolását üresen – folyadék vagy mérgező anyagok nélkül –, sértetlen címkével kell bedobni a szemetes megfelelő rekeszébe, anélkül, hogy előzetesen összepréselnénk őket. Az üvegek legfeljebb 1,5 literesek, a PET-palackok legfeljebb 3 literesek lehetnek.

Az intelligens kuka egyenként fogadja be a csomagolásokat, majd megszámolja őket, és kiad egy utalványt, amelyen szerepel a bedobott hulladékmennyiség. A különböző típusú hulladékért külön utalványt bocsát ki a gép.

15 csomagolás ér két útra érvényes buszjegyet. Ahhoz, hogy a birtokába jussunk, meg kell tennünk azonban még egy utat: az utalványokkal fel kell keresni a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) valamelyik jegyértékesítő pontját. Ebből jelenleg 17 működik, a listájuk órarenddel együtt itt olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?