banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Egyelőre megoldódott a székelyudvarhelyi tömegközlekedés ügye

A székelyudvarhelyi városvezetés aláírta a szerződést a marosvásárhelyi Bálint Trans szállítási vállalattal, így a város tömegközlekedése augusztus 29-ig biztosítva lesz.

Székelyudvarhelyen korábban három vonalon közlekedett városi buszjárat, a koronavírus-járvány okozta szünetet követően a szolgáltatást végző cég csak kettőt állított vissza. Szerződése a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatallal már 2020-ban lejárt, azóta háromhavonta hosszabbítottak.

Az elmúlt időszakban a városháza többször is kiírta közbeszerzésre a járatok üzemeltetését, de nem akadt jelentkező, a szolgáltatás veszteséges mivolta miatt a tömegközlekedést biztosító marosvásárhelyi Bálint Trans sem kívánta folytatni ezt a tevékenységet.

Június 28-án, az érvényes szerződés lejártának napján a városvezetés közölte, hogy kiegyezett a szolgáltatóval, így a hónap végéig biztosítják a tömegközlekedést, június 30-án pedig Gálfi Árpád polgármester közölte a Facebook-oldalán, hogy új szerződést írtak alá a Bálint Transszal, így augusztus 29-ig továbbra is a vásárhelyi cég biztosítja a székelyudvarhelyi tömegközlekedés folytonosságát.

„Következő feladatunk a szolgáltatás teljes újjászervezése az Urbana Rt. keretében. Bízom benne, hogy a szerződés lejártáig az Urbana Rt. megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen át tudja venni és folytatni tudja a székelyudvarhelyi közszállítást” – közölte a székelyudvarhelyi városvezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?