banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Hunyad és Déva ortodox püspöke halt bele a koronavírus-fertőzésbe

Hunyad és Déva ortodox püspöke is belehalt csütörtökön a koronavírus-fertőzésbe, közölte az Agerpres hírügynökség. Az 52 éves Gurie püspök október 8-án került kórházba a járvány következtében, ám állapota folyamatosan romlott, és orvosai nem tudták megmenteni az életét. FRISSÍTÉS: A püspök be volt oltva koronavírus ellen, közölte az ortodox egyház szóvivője.

Korábban a Digi24 hírtelevízió a román ortodox egyháznak a járványhoz való viszonyulását kifogásolta. A hírtelevízió összeállítást közölt arról, hogy a világ egyházi vezetői miként próbálták meggyőzni a híveiket az oltás szükségességéről, és olyan román ortodox püspökök közszerepléseit is bemutatta, akik arra biztatták híveiket, hogy ne siessenek beoltatni magukat.Fotó: Vajdahunyad polgármesteri hivatala/Facebook

Csütörtökön Daniel pátriárka, a román ortodox egyház feje arra szólította fel a híveket, hogy imádkozzanak az egészségükért. Egyben azt is kérte tőlük, hogy tartsák tiszteletben a járvány leküzdésére hozott hatósági intézkedéseket, és hallgassák meg az orvosok útmutatásait.

„Az élet és az egészség Isten ajándéka, ezeket meg kell őrizni, és gonddal, kegyelemmel, bölcsességgel kell ápolni, az egyén, a család és a társadalom javára” – áll a pátriárka üzenetében.

FRISSÍTÉS: Hunyad és Déva ortodox püspöke, Gurie be volt oltva koronavírus ellen, közölte csütörtök este Vasile Bănescu, az ortodox egyház szóvivője. Az egyházi elöljáró tüdejét 85 százalékban károsította a koronavírus-fertőzés, és akkor hunyt el, amikor egy helikopterrel készültek átszállítani Déváról a Marosvásárhelyi Megyei Kórházba, írja az Agerpres.

A csütörtök délután közölt hivatalos adatok szerint tovább fokozódott az egészségügyi válság Romániában. Az elmúlt 24 órában 16 110 új fertőzöttet regisztráltak, és 448 beteg hal bele a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 szövődményeibe. Az elmúlt hét napban jegyzett új fertőzések száma kilenc százalékkal haladja meg a korábbi hét napban jegyzett fertőzésekét.

Csütörtökön ismét megdőlt a kórházban kezelt koronavírusos betegek számának (19 936), és az intenzív osztályon kezelt betegek számának a rekordja (1815). A hírtévék magyarázata szerint azonban e számok egyre inkább elveszítik jelentőségüket, hiszen sokkal több beteg szorulna kórházi ellátásra és intenzív terápiára, mint ahánynak biztosítani tudják ezeket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?