Hivatalos látogatásra érkezik Romániába Maia Sandu moldovai államfő

Klaus Iohannis államfő meghívására hivatalos látogatásra érkezik kedden Romániába a Moldovai Köztársaság elnöke.

Maia Sandu első alkalommal látogat az országba az idén július 11-én tartott moldovai előre hozott választások után. Ugyanakkor látogatásának apropójául szolgál a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója.

A moldovai elnök látogatása jó alkalom a két ország közötti különleges kapcsolat és stratégiai partnerség újbóli megerősítésére, ugyanakkor lehetőséget teremt felmérni, hogy milyen mértékben sikerült gyakorlatba ültetni a korábbi államfői szintű találkozókon hozott döntéseket – áll az Elnöki Hivatal közleményében.Kalus Iohannis tavaly decemberi moldovai látogatásán | Fotó: presidency.ro

Hozzáteszik, a két elnök politikai egyeztetése „erősíteni fogja a kiváló és jelentős kétoldalú együttműködést politikai, gazdasági és ágazati szinten, és ösztönzi az energia, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás vagy az információs társadalom területét érintő közös stratégiai projektek előmozdítását”.

A program szerint Klaus Iohannis államfő kedden 10.30-kor fogadja moldovai hivatali kollégáját a Cotroceni-palotában, majd a négyszemközti találkozót és a hivatalos megbeszéléseket követően közös sajtónyilatkozatot adnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?