Hegedüs Csilla: mi eddig is dolgoztunk és ezután is szeretnénk dolgozni

Az RMDSZ eddig jól együtt dolgozott Florin Cîțu kormányfővel, és míg Klaus Iohannis nem nevesít más miniszterelnököt, nem lehet más a célja, mint támogatni a jelenlegi kormányfőt – mondta Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője kedd este az Erdélyi Magyar Televízióban. A 24plusz című műsor meghívottjaként, Karácsonyi Zsigmond újságíró pedig úgy vélekedett: nem csak az RMDSZ tart ki a kormányfő mellett, hanem Florin Cîțu is a Szövetség és tervezetei mellett.

Mindaddig, míg Klaus Iohannis államfő nem nevesít mást kormányfőnek, az RMDSZ kitart Florin Cîțu mellett, hiszen a jelenlegi miniszterelnökkel jól együtt dolgozott a Szövetség – állítja Hegedüs Csilla. Az RMDSZ szóvivője úgy véli „ez a kérdés akkor fog felmerülni, amikor kiderül, hogy ki nyeri meg a Nemzeti Liberális Párton belül a pártelnökségért zajló harcot”. Ennek oka, hogy az új pártelnök lesz az, aki tárgyalni fog az államfővel, „hiszen az államfő az, aki nevesíti a miniszterelnököt, ha például sikeres lesz a bizalmatlansági indítvány, vagy pedig ha egy új szavazást kell kérni a parlamentben” – fejtette ki Hegedüs Csilla.  Az RMDSZ szóvivője szerint „a Nemzeti Liberális Párt és az USR–PLUS pártszövetség között van a balhé”, az RMDSZ és a PNL között nincs ilyen, „mi köszönjük, eddig is dolgoztunk és ezután is szeretnénk dolgozni” – hangsúlyozta Hegedüs.

Karácsonyi Zsigmond újságíró, a Maros megyei Népújság főszerkesztője szerint nemcsak az RMDSZ tart ki a kormányfő mellett: „a Saligny-program az RMDSZ kezdeményezése, Cseke Attilának jó néhány olyan kezdeményezése volt, amit támogatott Cîțu, és a Tánczos Barna-féle kezdeményezések mellett is markánsan kiállt.” Az újságíró szerint Cîțunak valószínűleg „szüksége van ezekre a szakértőkre, akik jelenleg képviselik az RMDSZ-t a kormányban, ahhoz, hogy a kormányprogramot, a koalíciós programot megvalósítsa, és bízik az ő komolyságukban” – tette hozzá Karácsonyi Zsigmond.

Kapcsolódók

Kimaradt?