Háromszéki tüzek: lángok csaptak fel a kórházban, egy iskolában és erdőkben is

Sűrű műszakja volt a háromszéki tűzoltóknak az elmúlt napon, hiszen 24 óra alatt több helyszínen is helyt kellett állniuk és megfékezniük a lángokat.

Csütörtök kora reggel a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház egyik raktárépülete gyulladt ki egy rövidzárlat miatt, tájékoztatott a kórház vezetősége. Csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg és az egészségügyi ellátásban nem történt semmilyen fennakadás.

Fotók: Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A kórház udvarán lévő raktárépület csütörtökön nem sokkal 6 óra után gyulladt ki és azonnal riasztották a tűzoltókat, de a kórházi alkalmazottak is elkezdték az oltást, így sikerült megakadályozni a tűz terjedését. A készenléti felügyelőség két tűzoltóautóval és egy SMURD-rohammentővel érkezett a helyszínre, és fél óra alatt sikerült eloltaniuk a tűzet. Az előzetes vizsgálatok szerint egy rövidzárlat miatt kapott lángra a fűtőberendezés. A sepsiszentgyörgyi kórház vezetősége közleményében rámutat, hogy rendszeresen tartanak felkészítőket az alkalmazottaknak, hogy tudják, mi a teendő tűz esetén.

Kigyulladt egy iskola faépülete és az erdő is

A háromszéki tűzoltók tájékoztatása szerint csütörtökre virradó éjszaka kigyulladt a dobollópataki iskola faraktára. A fából készült 20 négyzetméteres épületben tűzifát és brikettet tároltak, amit az általános iskola fűtéséhez használtak. A lángok martalékává vált az épület jelentős része és a benne tárolt tüzelőanyag. A helyszínre érkező tűzoltók szándékos gyújtogatásra gyanakodnak, ezért további vizsgálatokat folytatnak az ügyben.

 A Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában több bevetésen is részt vettek, így Árapatakon egy erdőtűzhöz riasztották, amit közel 5 óra alatt sikerült eloltaniuk, a nehezen megközelíthető terepen 15 hektár száraz növényzet vált a lángok martalékává. Egy másik tűzoltó csapatot pedig a szomszédos Brassó megyei Bodfaluba is küldtek, mert több tűz ütött ki az erősdi erdőkben és terjedt el mintegy 20 hektáron.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?