Nagy erőkkel oltották a tüzet egy fafeldolgozó műhelynél a Hargita megyei Fenyéden

Nyolcvannál is több tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat a Hargita megyei Fenyéden, egy fafeldolgozó műhelyben péntek délben keletkezett tűzben.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a tűzoltók munkáját az nehezítette meg a legjobban, hogy a közelben nem voltak megfelelő vízkészletek, ezért a tizennégy tűzoltóautóhoz távolabbról szállították a vizet, miután kiürültek a tartályok.

Fotók: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók munkáját a fenyédi, a máréfalvi, a zetelaki, a bögözi, az oroszhegyi önkéntesek segítették, de még így sem voltak elegen, ezért a hivatásosok a csíkszeredai kollégáik segítségét is kérték.

A fafeldolgozó műhely körülbelül 500 négyzetméteres felülete lángolt, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz átterjed a szomszédos műhelyekre. A tűzben nem sérült meg senki, de az oltás azért volt rendkívül veszélyes, mert a területen nagy mennyiségű üzemanyagot is tároltak, ami szintén lángra kaphatott volna.

A tűzoltóság közleménye szerint, amint sikerül a lángokat eloltaniuk, megpróbálják megállapítani a tűz keletkezésének okát.

80 de pompieri cu 14 autospeciale intervin vineri pentru stingerea incendiului care a cuprins un atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Brădești, județul Harghita. #stiripesurse (Video: Mediafax)

Közzétette: stiripesurse.ro – 2021. november 12., péntek
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?