Háromszék: 15 személyt füleltek le, akik nem tartották be a házi elkülönítés szabályait

Magas büntetést és intézményes karantént kockáztatnak a szabályszegők.

Háromszéken vannak, akik nem maradnak házi elkülönítésben, ezért magas büntetést és intézményes karantént kockáztatnak. Az elmúlt napokban sokan tértek haza külföldről, de mivel nem volt védettségi igazolásuk a hatóságok otthoni karanténra kötelezték őket.Előnyösebb a házi-, mint az intézményes karantén/Fotó: AdobeStock

A hétfői adatok szerint az ország területén 101 559 személy van házi karanténban. Kovászna megyében 2 494 személyt köteleztek házi elszigetelődésre miközben egy hónappal ezelőtt kevesebb mint ezer személynek volt tilos a lakhely elhagyása. A háromszéki prefektúra arra figyelmezteti az érintetteket, hogy magas büntetést és intézményes karantént kockáztatnak, ha vétenek a szabályok ellen.

Akit nem találnak azon a címen, amelyet bejelentett, kötelező módon 14 napra intézményes karanténba helyezik egy, a hatóságok által kijelölt helyen, ahol a szállás és ellátás költségeit is ki kell fizetnie. A Kovászna megyei rendfenntartók hétfőn 1 440 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 4 olyan személyt azonosítottak, akik nem tartózkodtak a bejelentett címen.

Az ünnepi hétvégén 11 háromszékiről derült ki, hogy nem tartotta be a karantén intézkedéseket, egyikük egy autóbuszon végzett ellenőrzés során bukott le. Az érintetteket összesen 17.500 lejre büntették.

Ráduly István prefektus arra szólította fel az érintetteket, hogy tartsák be a karanténozás szabályait és arra kéri a lakosságot: vigyázzanak egymásra, hogy a családi összejövetelek ne váljanak a vírusfertőzések gócpontjaivá.

Kapcsolódók

Kimaradt?