Tömegesen kerülnek karanténba a külföldről hazaérkező háromszékiek

A szerző felvételeRáduly István prefektus keddi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy Kovászna megyében jelenleg 2020 személy van hatósági karanténban, miközben egy hónappal ezelőtt még 947-en voltak otthoni elszigetelésben. 

A kormánybiztos rámutatott: az év végi ünnepek miatt több ezren térnek haza külföldről és amennyiben nem rendelkeznek zöld igazolvánnyal a hatóságok karanténba helyezik őket.

Ráduly István arra kérte az érintetteket, hogy tartsák be a karanténozás szabályait és kéri a lakosságot, hogy ügyeljenek egymásra, hogy a családi összejövetelek ne váljanak a vírusfertőzések gócpontjaivá. A prefektus rámutatott: Kovászna megyében visszaesett a koronavírus fertőzöttek száma, ám emiatt megcsappant az oltakozási kedv is.

Ráduly István szerint az elmúlt egy hónapban mintegy 9500 adag védőoltást használtak fel, ám míg egy hónappal ezelőtt naponta 60-70 személy kérte az első dózist, most vannak napok, amikor a tízet sem éri el az oltakozók száma. Háromszéken a felnőtt lakosság alig egyharmada rendelkezik védettséggel koronavírus ellen, ami gondot okozhat az omikron nevű vírusváltozat várható terjedése miatt, fogalmazta meg a háromszéki prefektus.

Kapcsolódók

Kimaradt?