Háromszázötven radart vetettek be és ellenőrzőpontokon igyekeznek kiszűrni az ittas vezetőket

Országszerte mintegy 350 sebességmérő berendezéssel igyekszik a román rendőrség fülön csípni azokat a sofőröket, akik május 1-jén a kelleténél jobban rálépnek a gázpedálra. A Bukarestet a román tengerparttal összekötő A2-es autópályán vasárnap több sofőr jogosítvány nélkül maradt, sőt olyanokat is kiszűrtek, akik tudatmódosító szerek hatása alatt vezettek.

Hat sofőr ellen indul őeljárás amiatt, mert ittas vezetésen kapták, illetve tudatmódosító szerek hatása alatt ült volán mögé – közölte az országos rendőr-főkapitányság.

A román rendőrség szóvivője, Georgian Drăgan ejelentette, hogy vasárnap megnövelték a rendőri erőket a főutakon, hogy biztosítsák a közúti forgalom áramlását és biztonságát. „A rendőrök mintegy 350 radarkészüléket használnak, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a szükségesnél jobban rálépnek a gázpedálra” – közölte.

Fotó forrása: román rendőrség

„Fetești-nél, a Nap autópályán akciót tartanak a közlekedésrendészet munkatársai. Ennek az akciónak a részeként ellenőrizzük a járművezetőket, hogy fogyasztottak-e alkoholtartalmú italokat vagy tiltott szereket, mielőtt a volán mögé ülnének. Eddig 4 sofőrről derült ki, hogy alkoholt fogyasztott. Az alkoholszonda által mért határértéket szabálysértésnek minősítették, amiért pénzbírságot szabtak ki, és 90 napra bevonták a jogosítványukat" – magyarázta Dragan. 

Két esetben büntetőeljárást is indítottak, a sofőrökről ugyanis kiderült, hogy pszichoaktív szerek fogyasztása után ültek volán mögé.

A rendőrségi akció estig folytatódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?