Hamarosan elkészül a sepsiszentgyörgyi terelőút

Hamarosan közlekedni lehet a 11,5 kilométernyi sepsiszentgyörgyi terelőúton, amely a nehézforgalom nagy részét kivezeti a városból, mondta Antal Árpád polgármester.

Jelenleg havonta több mint félmillió autó hajt be Sepsiszentgyörgyre, és a körgyűrű ennek a forgalomnak mintegy 20 százalékát tereli majd el a városból.

Fotók: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Antal Árpád polgármester a Maszol érdeklődésére elmondta: meghaladta a nyolcvan százalékot a terelőút megvalósítása, megépült mindhárom felüljáró. Az Olt folyó feletti hídon kész a betonozás és hamarosan elkezdik szerelni a korlátokat is. A szépmezői Ipari Park melletti felüljárón a tartógerendák közé lefektették az előregyártott betonlapokat, a Kilyén felőli felüljárón még zajlik ezek elhelyezése. A terelőút mind a négy körforgalmában is jól haladnak a munkálatok.

A sepsiszentgyörgyi körgyűrű munkálatai 2022-ben kezdődtek, és a közel 300 millió lej értékű beruházást európai alapokból finanszírozzák. Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént, valamint Sepsiszentgyörgyöt. A város Csíkszereda felőli kijárata a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.

Az irányonként egysávos, 11,56 kilométer hosszú terelőút nyomvonalán megépül nlgy körforgalom és három vasúti felüljáró, illetve az útvonal mentén két autós pihenőhelyet is kialakítanak, illetve építenek egy-egy nyilvános WC-t is, és megépül egy karbantartó központ is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?