Gyereknapra időzítik a Kolozsvári Majálist

Két év járványszünet után június elsején tér vissza a Kolozsvári Majális, amelyet ezúttal összevonnak a gyereknappal, abban bízva, hogy a június 1-i, szerdai szabadnapon a szabadtéri programsorozat vonzó lesz a családoknak.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT) és az RMDSZ rendezvényét a Monostor-negyedi Colina parkban szervezik meg, ahol 11:30-tól este 10-ig minden korosztályt várnak, derült ki a szervezők kedd reggeli sajtótájékoztatóján. A június elsejei időpont mellett azért döntöttek, mert még közel van a májushoz, ugyanakkor a gyereknapra kapott hivatalos szabadnap szép zöld övezetben tölthető, hangzott el.Balról jobbra: Szilágyi Lóránt, a KIFOR ügyvezető elnöke, Csorba Zsuzsi Emese, a KIFOR elnöke és Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere és az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke | A szerző felvétele

A majálist 2019-ben szervezték meg utoljára, akkor 2000-en vettek részt az eseményen, idézte fel Csorba Zsuzsi Emese, a KIFOR elnöke. A családokat célzó programot 2008-ban indították útjára, akkor még nagyon szerény körülmények között szervezték meg a Hója erdő aljában, inkább a bográcsfőzésen volt a hangsúly, most viszont már egész napos kulturális-szórakoztató programmá bővült a rendezvény, mondta el Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

Az alpolgármester közölte, a rendezvényt 50 ezer lejjel támogatja az önkormányzat, azaz valamivel többel mint előző alkalommal. A majálist egyébként a Betheln Gábor Alap (BGA) is támogatja. Mivel parkban szervezik meg, nem kell útlezárásokra, korlátozásra számítani, de a rendfenntartók jelen lesznek, mindenkit a szabályok betartására kérnek, hangsúlyozta Oláh Emese.

A Kolozsvári Majálison fellép többek között Vincze László bábművész, vajdakamarási, hóstáti, kolozsvári, bálványosváraljai néptánccsoportok, lesz hangszersimogató, lovasíjász-bemutatót tart a Szilaj Lovastanya, amelynek jóvoltából a lovaglást is ki lehet próbálni, tombolát szerveznek, amelyen értékes nyereményekhez – fesztiválbérletekhez, könyvutalványokhoz és előadás-belépőkhöz – lehet jutni, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács megszervezi a hagyományos métázást és miccsezést, sorolta Szilágyi Lóránt, a KIFOR ügyvezető elnöke. A kisebbeket bohóc és krampusz is szórakoztatja, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) robotikai foglalkozásokat tart kisgyerekeknek és általános iskolásoknak, lesznek hagyományos kézműves foglalkozások, rekesz- és kötélmászás, állatsimogató.

Pihenni az erre a célra babzsákokkal és függőágyakkal kialakított chill zone-ban lehet, és éhen sem marad senki, kürtős kalács, flekken, fagyi, sült húsok, miccs lesz a várható felhozatal, tudtuk meg.

Zenei fellépők is lesznek: a Kicsi Gesztenye Klub zenekar a gyermekeknek muzsikál, színpadra lép a 3AD kolozsvári fiatalokból álló thrash'n'roll együttes, nótacsokorral és operettrészletekkel is készülnek a szervezők, valamint elfogadta a meghívásukat Kocsis Paulina, a 2021-es X-Faktor második helyezettje, aki először lép fel Erdélyben, közölte Csorba Zsuzsi Emese.

A Kolozsvári Majális részletes programját hamarosan közzéteszik a Facebook-eseménynél, valamint a KIFOR oldalán, ígérték a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?