Új helyszínre költözik a Kolozsvári Majális családi piknik

Május 5-én új helyszínen, a monostori Colina parkban szervezik a hagyományos kolozsvári Családi Majálist, közölték a szervezők. A rendezvény új neve, a Kolozsvári Majális a korban tágabb célcsoportra utal.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács eseményét azért költöztették a Törökvágásról a fenesi hídnál található Colina parkba, mert ez a terület távolabb esik a városi zajtól, illetve közelebb van Szászfeneshez, derül ki a szervezők közleményéből.„Reméljük, hogy a Szászfeneshez közelebb eső helyszínnek köszönhetően több ott lakó vagy az elmúlt években Szászfenesre kiköltöző család vesz majd részt a programokon és a koncerteken" - mondta Csoma Botond, az eseményt támogató RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke.

A helyszín Kolozsvárról autóbusszal, majd a monostori végállomástól gyalogosan, biciklivel vagy autóval is könnyen megközelíthető.

A szervezők lovasíjászattal, néptáncelőadásokkal, métával, gyerekprogramokkal, például arcfestéssel és bábszínházzal, illetve bográcsversennyel készülnek. Minden program ingyenes. A Kolozsvári Majálison koncertezik Varga Miklós, aki az esti idősávban foglalja el a színpadot, napközben a szintén magyarországi Tompeti és Barátai gyermekműsorral lép fel. További információk elérhetőek az esemény Facebook oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?