Gyanús borítékokat küldtek a bukaresti ukrán nagykövetségre – a román külügy elutasítja a megfélemlítést

A román külügyminisztérium a bukaresti ukrán nagykövetségre kedd reggel érkezett gyanús borítékokkal kapcsolatban közölte: teljességgel elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja a terrorista fenyegetés összes formáját, és a leghatározottabban elítél a diplomáciai képviseletek megfélemlítésére irányuló bármilyen akciót.

A tárca közleménye szerint az illetékes romániai intézmények a lehető leggyorsabban intézkedtek a terület biztosításáról és a gyanús postai küldemények elszállításáról, az ukrán nagykövetség pedig megköszönte a gyors és hatékony beavatkozást.

Fotó: Agerpres

A rendőrséget kedden 11 óra körül értesítették az 112-es segélyhívó számon arról, hogy egy bukaresti első kerületi diplomáciai képviselethez két gyanús boríték érkezett. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette, hogy az ukrán nagykövetségről van szó. A helyszínre kiszálló tűzszerészek megvizsgálták, majd elszállították a borítékokat további elemzés végett – tájékoztatott a SRI.

Kedden délután a SRI közölte: nem tartalmaztak robbanószert a bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékok. A tűzszerészek biztonságos körülmények között elszállították a borítékokat, majd átvizsgálták a tartalmukat, és robbanószert nem találtak.

A borítékokat további elemzésre szaklaboratóriumokba küldik, hogy minden gyanút eloszlassanak a tartalmukkal kapcsolatban.

A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban - jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet – mondta a szóvivő.
A múlt héten több ország ukrán nagykövetségére érkeztek állatszemeket tartalmazó véres csomagok. Ezt megelőzően több spanyolországi intézménybe is levélbombákat küldtek, az egyik esetben egy biztonsági őr könnyebben megsérült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?