Gyanús borítékokat kapott a bukaresti ukrán nagykövetség, a SRI elszállította őket

Két gyanús boríték miatt riasztották kedden a hatóságokat Ukrajna bukaresti nagykövetségéhez.

A bukaresti ukrán nagykövetség | Fotó: az intézmény Facebook-oldalaA rendőrséget kedden 11 óra körül értesítették a 112-es segélyhívó számon arról, hogy egy bukaresti első kerületi diplomáciai képviselet két gyanús borítékot kapott. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette, hogy az ukrán nagykövetségről van szó.

A helyszínre kiszálló pirotechnikusok megvizsgálták, majd elszállították a borítékokat további elemzés végett – tájékoztatott a SRI.

A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban – jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet – mondta a szóvivő.

A múlt héten több ország ukrán nagykövetségére érkeztek állatszemeket tartalmazó véres csomagok. Ezt megelőzően több spanyolországi intézménybe is levélbombákat küldtek, az egyik esetben egy biztonsági őr könnyebben megsérült.

Kapcsolódók

Kimaradt?