Gázolajat tankolt volna, de csak levegőt kapott a kamionsofőr

Egy kamionsofőr a közösségimédia-oldalán élőben közvetítette, amint az egyik Argeș megyei üzemanyagállomás töltőpisztolyából gázolaj helyett csak levegő jön ki. A felvételek nyilvánosságra kerülésével a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai kiszálltak a helyszínre és ellenőrizték a benzinkutat. Kiderült, a töltőállomás földalatti tárolója kiürült, a pumpa azonban a levegőáramlást ugyanúgy kimutatta, mintha üzemanyagot adott volna.

A Facebook-on terjedt el az a videó, amelyet egy román kamionsofőr készített arról, hogy az egyik Argeș megyei benzinkúton a töltőpisztolyból gázolaj helyett csak levegő jött. A mérőegység azonban úgy számolta a kiadott levegőmennyiséget, mintha valóban üzemanyagot adott volna ki.

A közösségi médiában megjelent videó nyomán a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzést tartott az Argeș megyei Căteasca településen található Fuel One töltőállomáson, ahol az alkalmazottak megerősítették mindazt, ami a videófelvételen is látható volt. Ugyanakkor közölték, hogy a benzinkút föld alatti tárolóegysége kiürült, a pumpa azonban valamiért nem állt le, hanem a rajta áthaladó levegőt is számlázta. 

A helyszínre a rendőrség is kiérkezett és jegyzőkönyvbe vette az esetet. Az élő videó véget ért még azelőtt, hogy kiderült volna, mi lett az ügy végkifejlete. A fogyasztóvédelem azonban közölte a hiányzó részleteket. 

 

Közzétette: Petre Paraschiv – 2022. augusztus 8., hétfő

A videó tanulsága szerint azt nem sikerült megállapítani, hogy konkrétan mennyi üzemanyag került a kamion tartályába. A hatóság azonban közölte, a benzinkutat üzemeltető cég képviselője és a kamionsofőr közötti megegyezés szerint a kellemetlenség miatt a sofőrnek nem kellett kifizetnie azt az üzemanyagmennyiséget sem, amennyit sikerült tankolnia.

A fogyasztóvédelmi felügyelők ellenőrzését a benzinkúton forgalmazott (csomagolt) termékekre is kiterjesztették és felfedezték, hogy az árak és egyéb információk feltüntetése tekintetében eltéréseket találtak.

A hatóság közölte, hogy a fogyasztóvédelem „valószínűleg figyelmeztetést vagy jelentős bírságot” fog kiszabni, „ami akár a létesítmény bezárásához is vezethet”.

(Nyitókép: pillanatkép a videóból)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?