Független képviselőként marad a parlament tagja az RMDSZ-ből kizárt Apjok Norbert

Tudomásul vette hétfőn a képviselőház az RMDSZ arra vonatkozó tájékoztatását, hogy Apjok Norbert többé már nem tagja az érdekvédelmi szövetség alsóházi frakciójának, miután kizárták a szövetségből.

Apjok Norbert kizárásáról február elsején döntött az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa a Máramaros megyei listán mandátumhoz jutott politikus diplomabotránya nyomán. A képviselő nem mutatott be hiteles oklevelet a felsőfokú tanulmányairól, márpedig az egyetemi végzettséget az RMDSZ jelöltállítási szabályzata előírta.

A nagybányai honatya egy internetes online kurzuson szerzett bizonyítványt mellékelt a dossziéjához, amiről azt állította, hogy azt felsőfokú végzettségnek ismerik el, és a diploma honosítása folyamatban van. Miután kiderült, hogy ez nem lehetséges, írásban vállalta, hogy megválasztása esetén lemond a parlamenti mandátumáról, de utólag ezt nem tette meg, az RMDSZ vezetőségének felszólítása ellenére sem.

Kelemen Hunor szövetségi elnök szerint Apjok Norbert félrevezette az elnökséget és a választóit, az érintett viszont azt állította, hogy jóhiszeműen járt el. Az alsóház házbizottsága hétfőn azt is tudomásul vette, hogy Apjok Norbert független törvényhozóként folytatja tevékenységét a parlamentben.

(Nyitóképen: Apjok Norbert | Fotó: RMDSZ)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?