banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

FRISSÍTVE – Folytatódik a sztrájk a tanügyben, a végső döntést csütörtökön közlik a kormánnyal

Folytatódik csütörtökön a tanügyi alkalmazottak sztrájkja, az eddigi visszajelzések szerint a szakszervezeti tagok a kormány ajánlatának elutasítását szorgalmazzák – jelentették be szerda este az oktatási szakszervezeti szövetségek vezetői. FRISSÍTÉS: Tüntetést tartanak csütörtökön a bukaresti Victoriei téren az oktatási szakszervezetek, itt adnak majd választ a kormány szerda esti ajánlatára – jelentették be a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség vezetői.

Mint arról beszámoltunk, Marian Neacşu kormányfőtitkár korábban azt nyilatkozta, a szerdai egyeztetésen közölték a szakszervezeti vezetőkkel, hogy a kormánynak jelenleg nem áll módjában fizetésemelést vagy új bérpótlékokat adni a tanügyi alkalmazottaknak, de felajánlott egy juttatást, amelyet két részletben folyósítanának. A pedagógusok és a kisegítő tanszemélyzet júniusban 1000 lej, októberben 1500 lej értékű, úgynevezett szakmai utalványkártyát kapna, a kisegítő személyzet pedig 500-500 lejt kapna ugyanebben a formában.

Illusztráció: Adobe Stock

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke, Simion Hăncescu az egyeztetés után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az eddigi visszajelzések szerint a szakszervezeti tagok a kormány ajánlatának elutasítását szorgalmazzák, de ez ezzel kapcsolatos végső döntést csak csütörtökön közlik a kormánnyal, miután valamennyi tagszervezettel konzultálnak.

A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetséget vezető Marius Ovidiu Nistor bejelentette, hogy a kormány ajánlatát az éjszaka folyamán valamennyi sztrájkoló pedagógushoz eljuttatják. Csütörtökön még tart az általános sztrájk, és csütörtökön a kormány is megkapja a pontos választ – szögezte le. Hozzátette, nagyon „intenzívek voltak a tárgyalások”, és méltányolta a döntéshozók „jó szándékát”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?