banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Fiataloknak szóló majális Marosvásárhely főterén

Fotó: A szerző felvétele

Bulihellyé változik két napra a marosvásárhelyi Enescu utca, ahol elsősorban fiataloknak szánt rendezvényt szervez a VIBE. A VIBE street edition, azaz a VIBE „utcai kiadása” rendhagyó megnyitóval indult, ugyanis bulizós kerékpáros felvonulásra hívták a bringásokat – mondta el a Maszolnak Polacsek Péter a fesztivál kommunikációs igazgatója.

Ilyen jellegű felvonulásokat egyébként Kolozsváron és Nagyváradon is szerveznek.

Marosvásárhelyen, május elsején hozzávetőleg 60 résztvevője volt a Rent-e bike parádénak. A felvonulás alatt DJ NRB biztosította a zenét, egy triciklire szerelt lejátszóról.

Fotó: A szerző felvétele

A rendőrség nem hagyta jóvá a hosszabb útvonalat, így a lezárt főtéren mentek körbe-körbe a kerékpárosok.

Polacsek Péter a Maszolnak elmondta, céljuk az, hogy kissé megtörjék a majálisozásnak a hagyományos, miccsezős hangulatát és ezúttal ne a zöldövezetbe, hanem az utcára csalogassák az embereket. Persze miccset itt is lehet vásárolni, hisz a lezárt utcában egy food truckot is elhelyeztek.

Napközben Barb.smade közreműködésével könyvjelző készítés, ölelés-lenyomat megőrző textilfestő workshop és ékszerfestés lesz.

Fotó: A szerző felvétele

Polacsek Péter szerint egy ilyen eseményre nem úgy jön ki az ember, hogy kézműves foglalkozásokon venne rész, hanem kilátogat a helyszínre és közben kedvet kap valamely tevékenységre. Egész nap működik egy Kubuk társasjáték sarok és Beerpong bajnokság is. Az esti bulik a tizen- huszonéves célközönségnek vannak kitalálva.

A rendezvényt a VIBE szervezői a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal, az Országos Magyar Diákszövetséggel és az 112 Coffee Roastery-vel közösen szervezik május elsején és másodikán az Enescu utcában.

???? Kerékpáros felvonulással nyitották meg szerdán a marosvásárhelyi VIBE street editiont. ???? Videó: Rákóczi Kinga #Maszol #majális #Marosvásárhely #VIBE

Posted by Maszol.ro on Wednesday, May 1, 2024

A kommunikációs igazgató szerint minden városban van egy „vibe”-ja annak, ha lezárnak egy amúgy forgalmas utcát, már ez az érzés is a környékre hozza az embereket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?