Fiataloknak szerveznek oltási maratont Gyergyószentmiklóson

Gyermeknap alkalmából május 29-én és 30-án oltási maratont tartanak a gyergyószentmiklósi oltóközpontban, 16 éven felüli diákok számára – közölte hivatalos Facebook-oldalán a Hargita megyei város polgármesteri hivatala.

A kiskorúak beoltásához szülői beleegyezésre van szükség. A román és magyar nyelvű formanyomtatványt az iskoláknak is kiküldték az oltóközpont illetékesei.

„Szabadságuk, nyaralás, utazás miatt, a fesztiválokra, sporteseményekre stb. való belépéshez is fontos ez a fiataloknak, és természetesen azért is, hogy ne fertőződjenek meg vagy ne fertőzzék meg a szüleiket, nagyszüleiket, akikkel együtt laknak. Úgy látom, hogy a Gyergyói-medencében, ha nem is kitörő lelkesedéssel fogadták a lehetőséget, de van érdeklődés a 16-18 év közöttiek körében. Az iskolákat is értesítettük, és igény esetén kiszállunk a tanintézményekhez Balánbányától egészen Borszékig bárhova, és a feliratkozottakat beoltjuk” – fejtette ki az akció kapcsán Dr. Bíró Katalin, a gyergyószentmiklósi oltóközpont vezetője.

Mint ismert, az oltóközpontnál bármikor lehetőség van a vakcina beadatására. Érdeklődni a 0730–710094-es telefonszámon lehet.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

Kimaradt?