Felmentették Sorin Blejnart a kenőpénz elfogadásának vádja alól

A bukaresti ítélőtábla felmentette Sorin Blejnart abban a büntetőperben, amelyben azzal vádolták, hogy 1,2 millió eurós kenőpénzt fogadott el Radu Nemeş üzletembertől.

Fotó: Sorin Blejnar Facebook-oldala

A csütörtökön ítéletet hozó bírák szerint nincsenek bizonyítékok arra, hogy az Országos Adóhatóság (ANAF) volt elnökét megvesztegették.

Ugyanebben a perben felmentették Blejnar feleségét, Andreea Florentina Blejnart, Viorel Comăniţát, az Országos Vámhatóság volt parancsnokát és Sorin Floreát, a pénzügyőrség volt főfelügyelő-helyettesét. A bíróság a vádlottak vagyonának zárolását is feloldotta.

Az ítélet nem jogerős.

Az Agerpres beszámolójában emlékeztet, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2019 augusztusában bíróságra küldött vádirata szerint Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă és Sorin Florea 2011 májusa és 2012 áprilisa között több pénzösszeget kapott közvetítőkön keresztül Radu Nemeştől, akinek cserében megígérték, hogy szemet hunynak az üzletember Excella Real Grup nevű cégének törvénytelenségei fölött. Sorin Blejnar feleségét azzal vádolták, hogy átvette a férjének szánt pénzösszegeket két közvetítőtől.

A DNA szerint Sorin Blejnar 1,2 millió euró, Viorel Comăniţă 960.000 euró, Sorin Florea 300.000 euró kenőpénzt kapott.

A bukaresti ítélőtábla 2019 májusában egy másik ügyben befolyással üzérkedés vádjával öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen Sorin Blejnart. Az elítéltet a büntetése felének letöltése után feltételesen szabadlábra helyezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?