Felfüggeszti menetrendszerinti járatait az Air Connect

Tavaszig nem indít több menetrendszerinti járatot az Air Connect. A román tulajdonban lévő légitársaság alig pár hónap működés után döntött így. Magyarázatuk alapján két repülőgépüket kölcsön adták az olasz AeroItaliának, a korábban megrendelt két új repülőgépüket pedig még nem kapták meg.

Fotó: AirConnect/Facebook

A járatok felfüggesztéséről a BoardingPass.ro szaklap értesült, amely úgy tudja, hogy a cég jövő tavasszal indítja majd újra a járatait.

Ezt az Air Connect vezérigazgatója, Tudor Constantinescu megerősítette a Ziarul Financiarnak is, ugyanakkor úgy véli, hogy nem egy hirtelen leállásról van szó. „Az olasz állammal kötött szerződésünk garantált jövedelmet jelent a számunkra egy hosszabb időre vonatkozóan, ami kiszámíthatóságot eredményez. A szerződés három évre szól. A gépeket átirányítjuk és Olaszországban fognak működni” – magyarázta.

A gazdasági szaklap emlékeztett arra, hogy az Air Connect eredetileg hat részvényessel alakult meg 2021-ben, első járatait viszont csak idén tavasszal indította el. Időközben a tulajdonosok is változtak, a legtöbben kiszálltak a társulásból és már csak Alin Crețu és Iulian Bogdan Năstase birtokolja a cég részvényeit. Előbbi nemrég állítólag csődeljárást kért a társulásra. Erről a Jurnalmm.ro számolt be, amelyik úgy tudja, hogy a légitársaságnak 2022-ben több mint 21 millió lejes vesztesége volt.

A problémákról Constantin beszélt a Ziarul Financiarnak adott interjújában is, kiemelve ugyanakkor azt is, hogy nem ők az egyetlen légitársaság amelyik gép és munkaerőhiánnyal küszködik. A szaklap emlékeztett, hogy nyáron az AeroItalia kilátásba helyezte, hogy felvásárolná az Air Connectet, de ezt a lehetőséget akkor Tudor még cáfolta. Most elismerte, hogy tárgyalnak az olaszokkal, de csakis akkor hajlanának rá, ha a társaság menetrendszerinti járatokkal maradna a jövőben is.

Az AirConnect az országon belül Szebenből, Suceavaról, Nagybányáról, Marosvásárhelyről, Bukarestből és Kolozsvárról működtetett járatokat, továbbá nyáron Temesvárról és Konstancáról is voltak szezonális charterjárataik. A menetrendszerinti járataik menet közben megfogyatkoztak, mígnem most eljutottak oda, hogy teljesen felfüggesztették a hazai tevékenységüket. Azt, hogy jövőre milyen járatokat fognak indítani, még nem jelentették be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?