Huszonnégy órás feszültség után nyugtat a brassói reptér igazgatója: marad a Dan Air

Nem vonul ki a Dan Air légitársaság a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről, továbbra is indítja menetrendszerinti járatait, sőt a repülőtér működési programjának módosítását is fontolgatják, mondta kedd délután tartott sajtótájékoztatón Alexandru Anghel a barcasági légikikötő igazgatója. Amint megírtuk, hétfőn a brassói repülőtéren egyetlenként menetrendszerinti járatokat működtető Dan Air kilátásba helyezte kivonulását.

A légitársaság képviselői értesítettek, hogy folytatjuk az együttműködést, bíztunk benne, hogy nem érkezünk fordulóponthoz, ám mint minden kezdetnél, akadnak elkerülhetetlen nehézségek, mi viszont nagyon komolyan vesszük ezt a projektet, a működtetést is, idézi az igazgató kedd délutáni nyilatkozatát a BizBrasov helyi portál. Alexandru Anghel kifejtette, más légitársaságokkal is tárgyalnak, minden észrevételre a lehető leggyorsabban reagálnak, hogy folytassák a tevékenységet, és megbízható partnerként tekintsenek rájuk.

Brassói repülőtér | Fotó: Antal Árpád/Facebook

Brassó Megye Tanácsának alelnöke, Șerban Todorică kifejtette, a piac ad majd arra választ, mikor tudják a repteret folyamatosan, a nap 24 órájában működtetni. Mint mondta, nem akartak többletköltségeket vállalni, annál is inkább mert este 7 óra után kevés járat indult volna. Ennek az üzletágnak lépésenként, harmonikusan kell fejlődnie, a keresletre és a kínálatra összpontosítva, ellenkező esetben csak a pénzt költjük olyan alkalmazottakra, akik tétlenül ülnek, fejtegette Todorică. Rámutatott, belcseppentek egy tőlük független konfliktus közepébe, de mindent megtesznek, hogy a repülőtér működjön, sőt erőfeszítéeket is, hogy anyagi támogatást kapjon.

Fontolgatják a jelenlegi 7.00 és 19.00 óra közötti nyitva tartás módosítását 10.00 és 22.00 óra közötti programra, erről a kérdésről piaci konzultációt is indítottak.

Amint arról beszámoltunk a Dan Air a légiforgalom-irányító szolgálattal (ROMATSA) keveredett a nézeteltérésbe, azt követően, hogy június 24-ei, Madrid–Brassó–Bukarest járata késve tudott csak leszállni a brassói reptéren, mert egy felszálló járatnak adtak prioritást. A légitársaság szerint a ROMATSA ezzel veszélyeztette a járatuk utasait. Ezt az esetet megelőzően a Dan Air a londoni járata kapcsán adott ki közlemény, amelyben elégedetlen volt a reptér infrastruktúrájával, működésével és szolgáltatásaival.

Mint ismeretes a 140 millió eurós beruházással létrehozott brassói reptéren az első gép június 15-én landolt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?