Fagyos éjszakánk volt: Csíkszeredában –11,6 fokig süllyedt a hőmérséklet

Megdőlt az országos hidegrekord csütörtökre virradóra: Csíkszeredában –11,6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, de hasonlóan csípős hidegre ébredhettek Maroshévízen és Székelyudvarhelyen is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Sorin Bugner ügyeletes meteorológus közölte, hogy a mínusz 11,6-os értéket 03.00 óra körül Csíkszeredában mérték, és ez hőmérsékleti negatív rekordot jelent (korábban –10 Celsius-fok volt az ezen a napon mért leghidegebb hőmérséklet).

Illusztráció: Pixabay

Maroshévízen szintén mínusz 10 Celsius-fokot mértek, szemben a korábbi rekord mínusz 8 Celsius-fokkal, Székelyudvarhelyen pedig mínusz 7,4 Celsius-fokot mértek csütörtök hajnalban, míg a korábbi rekord mínusz 5,4 fok volt.

A megye többi állomásán is jelentős negatív értékeket mértek, Gyergyóalfaluban mínusz 9,7 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála, a Bucsin-tetőn pedig mínusz 10,8 Celsius-fokot – írja az Agerpres hírügynökség.

Sorin Bugner elmondta még, hogy ezeket az alacsony hőmérsékleteket az északról érkező hideg légtömeg és derült égbolt mellett mérték. Közölte, a következő napokban emelkedik majd a nappali és az éjszakai hőmérséklet, de fagyokra továbbra is számítani kell éjszakánként a régióban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?