Facsemetéket nevelnek a Hargita megyei diákok

Első alkalommal hirdette meg Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyeslete a Kiserdész programot, amelyre 32 iskola 1950 diákja jelentkezett. A programban részt vevő tanulók mindegyikének egy évig kell gondoznia egy facsemetét, és jövőre ki is ültetik.

A gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskolában 150 facsemetét adott át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és László Csongor, a Vidékfejlesztési Egyesület vezetője csütörtökön. Az eseményen ismertették a programot,amelyet a korábban sikeres Kiskertész projekt mintájára indítottak el. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta: Gyergyócsomafalva élen jár a jelentkezők számát tekintve, és a községben már hagyománya van a környezettudatos nevelésnek.

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Hargita Megye Tanácsa örömmel támogat minden öntevékeny közösséget és programot, amely a természet védelmére irányul – jelentette ki a politikus, hangsúlyozva, elengedhetetlenül fontos a gyermekek természet iránti szeretetre és tiszteletre nevelése.

László Csongor elmondta, hogy a program ötletgazdája a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége volt, és a megyei tanács karolta fel a kezdeményezést.

A jelen lévő diákok kifejtették: azért jelentkeztek a programra, mert egy egészségesebb környezethez szeretnének hozzájárulni, és nemcsak az erdőket, de a közterületeket is szeretnék szebbé tenni a kiültetésre váró facsemetékkel.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?