Nemzetközi projektben gondolják újra a Székelytermék védjegyet

Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt abban a nemzetközi projektben, amely az élelmiszeripar ágazataihoz kapcsolódó tapasztalatokat és jó gyakorlatok cseréjét támogatja. A székelyföldi önkormányzat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség meghívására vesz részt a programban, amely során a régió kis- és középvállalkozóinak versenyképességét szeretnék javítani.

Cselekvési terv kidolgozását határozta el Hargita Megye Tanácsa az Interreg Europe FRiDGE nemzetközi program keretében, amely az élelmiszeripar ágazataihoz kapcsolódó tapasztalatokat és jó gyakorlatok cseréjét támogatja, azzal a céllal, hogy az együttműködésből született eredményeket fejlesztési programok révén beépítsék a regionális és országos politikákba.

Hargita Megye Tanácsa hétfőn a csíkszeredai megyeházán ült le első ízben tárgyalni a cselekvési tervet készítő Millepontem Consulting Kft. képviselőivel – közölte a megyei tanács sajtszolgálata. „A cselekvési tervnek olyan konkrét lépéseket kell tartalmaznia, amelyek javítják a kis- és középvállalkozók versenyképességét a regionális operatív program révén” – írták.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a projektről elmondta: a Székelytermék védjegy megérett az újragondolásra. „Ugyanis vannak termelők, akik helyi vásárokon tudják értékesíteni a termékeiket, őket továbbra is kell támogatni, mellettük azonban vannak olyan termelők, akiknek a segítségével magasabb szintekre is eljuthat a védjegy. Ezeket a hálózatokat pedig ki kell használni” – fogalmazott a politikus.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a források beazonosításával a végrehajtható intézkedéseknek kell szerepelniük a cselekvési tervben. Ehhez a megyei tanács partneri hálózatára kell építeniük, azt erősítve, és a tevékenység összehangolásával sikerülhet olyan közös tervet megalapozniuk, amely a későbbiekben az egyesületi, szövetkezeti rendszerek számára további forráslehetőségek nyílnak meg.

A cselekvési terv első változatát július végén kell benyújtaniuk, a végleges munkadokumentumot pedig januárig kell elkészíteniük.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?