Erősítik a Hargita megyei turizmus családbarát jellegét

Ebben az évben újabb 35 Hargita megyei szálláshely és turisztikai szolgáltató kapta meg a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és Hargita Megye Tanácsa által 2020-ban kezdeményezett Family-friendly (családbarát) minősítést. Az átadót csütörtökön tartották Csíkszeredában.

Sikerrel vezették be 2020-ban a Hargita megyei turisztikai szolgáltatók által megpályázható Family-friendly minősítést. Az elmúlt évben 52, míg idén 35 szálláshely, illetve turisztikai szolgáltató pályázott sikeresen a családbarát minősítésre. A szerdai átadón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte: a minősítést elnyerő vállalkozások „szépet, különlegeset és érdekeset alkottak”.

„Családbarát megye vagyunk. Hargita megyét méltóképpen képviseli a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által bevezetett Family-friendly védjegy. (...) Most a várakozás időszakában vagyunk, lelkileg is felkészülünk pünkösdre, ugyanakkor ez az ünnep a turizmust is felpörgeti. Az új európai uniós finanszírozási időszakban befolyásolni tudjuk a döntéseket, hogy a vendéglátóhelyek, turisztikai látványosságok minél több támogatást kapjanak” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Biró Barna Botond, a megyei tanács udvarhelyszéki alelnöke beszámolt arról, hogy turisztikai szakemberekkel járják be ezekben a napokban Hargita megye kiemelkedő turisztikai látványosságait, szolgáltatóit.

Kiemelte: többek között meglátogatták a térség legújabb idegenforgalmi attrakcióját, a Hargita Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat által elkészített vasalt ösvényt a Vargyas-szorosban, amelyet szerdán adtak át a közönségnek. A 240 méter hosszúságú ösvény 150 méter szintkülönbséget hidal át – osztotta meg a politikus.

„Azért indítottuk el a családbarát minősítést, mert olyan időszakot éltünk a tavaly, ami a járványidőszak miatt nagy nehézséget okozott Hargita megye turisztikai vállalkozói számára. A tanúsítvány odaítélésével választ adtunk a turisták megváltozott preferenciáira. A tavalyi évtől a kirándulók sokkal szívesebben választják azokat a nyugodt helyeket, amelyek biztonságosak, ahol családbarát szolgáltatásokat kaphatnak és nincs nagy agglomeráció” – fejtette ki Bíró Barna Botond. Hozzátette: sikerként lehet elkönyvelni a kezdeményezést, amely az elmúlt évben „branddé nőtte ki magát”.

(Borítókép: a szerző felvétele)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?