Esküvők helyszíne lesz a felújított Székely Nemzeti Múzeum

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum szélesíti kínálatát: egyházi esküvőknek is helyt ad a felújított közgyűjtemény. Vargha Mihály múzeumigazgató arról számolt be, hogy a felújított Kós Károly által tervezett épület egyik termében egy oltárt állítottak fel, amelynek közepén egy körülbelül 300 éves, Szűz Máriának szentelt ikon található.

Ebben a teremben a házasulandók kérésére vallási esküvői szertartásokat is szerveznek. Vargha Mihály leszögezte: a múzeumban tartandó esküvői szertartások korlátozott számú résztvevő számára lesznek nyitottak, és a násznép a múzeum ugyancsak felújított udvarán gratulálhat a menyasszonynak és a vőlegénynek.A múzeum kápolnája szolgál majd az esküvők helyszíneként | Fotó: Vargyasi Levente

A Székely Nemzeti Múzeum igazgatója elmondta: az esküvőkért díjat kell fizetni, mivel az intézménynek további bevételekre van szüksége a felújított helyiségek berendezésére és az értékes gyűjtemények karbantartására.

Az igazgató szerint várhatóan sok házasulandó pár él majd a lehetőséggel, hiszen a Székely Nemzeti Múzeum épülete a térség egyik legreprezentatívabb és legszebb ingatlana. Már az elmúlt években számos példa volt arra, hogy az esküvő után a menyasszony és a vőlegény a múzeum udvarán fényképezkedtek, ezúttal díjat kérnek azoktól, akik az egyházi esküvőt is a múzeumépületben szeretnék megszervezni.

Kapcsolódók

Kimaradt?