Erre figyeljen, ha a következő hónapokban lejár a jogosítványa

A Bihar megyei Gépjármű-bejegyzési és Jogosítvány-kibocsátó Hivatal (SPCRPCIV) figyelmezteti azokat, akiknek 2022 decembere és 2023 februárja között lejár a jogosítványa, hogy időben kérvényezzék a vezetői engedélyük cseréjét, még a dokumentumon feltüntetett lejárati dátum előtt.

A torlódások elkerülése érdekében a jogosítvány újításához szükséges online időpontot foglalni, valamint befizetni a 89 lejes jogosítvány-kibocsátási díjat, a CEC, a BCR bankon vagy a SelfPay-en keresztül, de online is lehet fizetni a ghișeul.ro vagy a drpciv.ro oldalon az online szolgáltatások – fizetések menüpontban. A következő lépés a vezetői engedély cseréjéhez a szükséges dokumentumok előkészítése: érvényes személyigazolvány eredeti példánya, orvosi igazolás, az eredeti, cserélni kívánt jogosítvány, valamint a befizetett összeget igazoló papír.

Fotó: Román Rendőrség

A SPCRPCIV felhívta a figyelmet arra, hogy az újítási kérelmeket lakhelytől függetlenül bármelyik jogosítvány-kibocsátási intézményben be lehet nyújtani.

A vezetői engedélyt a Román Posta futárszolgálatán keresztül kézbesítik az igénylő által megadott címre (5 és 15 napon belül), de személyesen is át lehet venni a nyilvántartó hivatalban. Az új engedély kiadásáig az igénylő 15 napig érvényes ideiglenes engedélyt kap.

A vezető engedély kiállításának státuszát valós időben a www.drpciv.ro oldalán végig lehet követni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?