banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Erdőt ültetett a szilágysági ifjúság

A szilágysági ifjúság számára fontos a természeti környezet megóvása, ezért a SZIT (Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács) kezdeményezésére, Varsolcon, csaknem száz önkéntes fiatal facsemetéteket ültetett a Föld napja alkalmából.

Szilágy megye különböző településeiről már a reggeli órákban sorra érkeztek az önkéntesek a helyi kultúrotthonhoz, ahol Bréda Lajos polgármester és Dénes András alpolgármester várta őket. A szükséges útbaigazítások után mindenki kézbe vette az ásót, majd autókba ülve elindultak a pincesor közelében lévő erdőhöz, hogy elültessék a csaknem ezer facsemetét. Az időjárás is kedvező volt, a nap sugarai áthatoltak a lombok között, így a kisgyerekek is örömmel tevékenykedtek, helyezték a csemetéket a gödrökbe, majd taposták a körülötte lévő talajt, mert, ahogy a felnőttek mondták, nem lehet elég korán elkezdeni a környezetvédelemre való nevelést.A szerző felvétele

Katona Ibolya, a SZIT elnöke elmondta, azt tapasztalja, hogy a szilágysági magyar fiatalok odafigyelnek a környezetvédelemre, főleg, hogy a csapatukat egy erdőmérnök is erősíti. Így született meg a kezdeményezés, hogy a hétvégén maratoni erdősítési akciót szervezzenek. „A Föld napja alkalmából különböző tevékenységeket végzünk: szemétszedést, tarisznyákat festünk, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a műanyag zacskókat mellőzzük a mindennapokban” – mondta Katona Ibolya. „Köszönöm a Varsolci Ifjúsági Tanácsnak, hogy csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, az RMDSZ-nek, hogy mindig társak az ötleteinkben és rendezvényeinkben” – fogalmazott az elnök.

A rendezvényen ásót ragadott Szilágyi Róbert-István, Szilágy Megye Tanácsának alelnöke és Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere is. Az alelnök elmondta, a szervezetnek és mindnyájuknak fontos, hogy együtt a fiatalokkal vigyázzanak arra a környezetre, amely átölel bennünket, fontos a környezetvédelmi tudat beállítása és ápolása a köztudatban. „Öröm látni, hogy a fiatalok önzetlenül, szívvel-lélekkel végzik ezt a munkát. Amit mi felépítünk és igyekszünk megtartani, ápolni, az nagyon fontos a következő generációnak” – fogalmazott Szilágyi Róbert, hozzátéve, a szilágysági ifjúság összetartó, és az elmúlt években számtalanszor bizonyították, hogy minden közösségi rendezvényen aktívan jelen vannak.

Fazakas Miklós kiemelte: az erdősítés egy nagyszerű kezdeményezés a fiatalok részéről, amit nagy örömmel karolt fel a szervezet, hiszen minden ilyen jellegű akció az élhető jövőt biztosítja. „Örülünk, hogy itt lehetünk velük, hogy ilyen jellegű tevékenységben részt vehetünk, hiszen ez is az összefogást jelképezi. Ha együtt vagyunk, akkor erősek vagyunk, és a közösségünk továbbra is fejlődni fog. Ehhez mindnyájunkra szükség van, és hisszük, hogy az együtt végzett kezdeményezések a közösségeinket erősítik, és élhető jövőt biztosítanak a gyermekeink számára” – zárta az alpolgármester.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?