Tánczos Barna: több tíz millió facsemetét ültetünk el idén Romániában

Több tíz millió facsemetét fognak elültetni idén Romániában az erdőgazdálkodással foglalkozó hatóságok - közölte Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter az erdők világnapja alkalmából kiadott üzenetében.

"Határozott törekvésünk, hogy növeljük Romániában az erdők területét, erdősítve az elhanyagolt, száraz, elsivatagosodó területeket. Az erdők nemzetközi napja jó alkalom arra, hogy típustól függetlenül tudatosítsuk az erdők fontosságát és mindazt az értéket, amit képviselnek számunkra" - hangsúlyozza a tárcavezető vasárnapi Facebook-bejegyzésében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Üzenetében Tánczos kiemeli, az erdőket és az erdősített területeket több mint 60.000 fafaj alkotja, és több mint egymilliárd ember függ közvetlenül az erdőktől az élelmezés, lakhely, energia és jövedelem szempontjából. "Az erdők értékesebbek annál, hogy csak úgy veszni hagyjuk azokat!" - hívja fel a figyelmet.

????????/???????????? ????????????????21 martie este Ziua Internațională a Pădurilor. ☝️În România, administratorii de pădure derulează campanii...

Közzétette: Tánczos Barna – 2021. március 21., vasárnap

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 2012-ben jelölte ki március 21-ét az erdők világnapjává.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?