banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Emlékeztető szülőknek: szerdától az új forgatókönyvek szerint folytatódik az oktatás

Lejárt a hosszúra sikeredett tavaszi vakáció, szerdától a végzősökön kívül valamennyi diáknak folytatódik az iskolai oktatás.

A tanítás azonban a korábbiaktól eltérően nem három, hanem két forgatókönyv szerint zajlik. Azokon a településeken, ahol a kéthetes lakosságarányos fertőzési ráta 1 ezrelék alá csökkent, kivétel nélkül valamennyi diák számára iskolai jelenléttel folytatódik az oktatás.

Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi mutató nagyobb 1 ezreléknél, de nincs vesztegzár alatt, csak az elemisek, a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok, a szaklíceumok végzősei és a különleges nevelést igénylő diákok járnak be az iskolába, a többiek online tanulnak.

Az új rendelet értelmében a felzárkóztató tanórákat fizikai jelenléttel tartják meg valamennyi oktatási intézményben, amely olyan településen működik, ahol nincs érvényben területi karanténra vonatkozó rendelkezés; ennek feltétele a SARS-CoV-2 terjedésének fékezését célzó szabályok (megfelelő távolságtartás, a termek gyakori szellőztetése, kötelező maszkviselés, higiéniai előírások) szigorú betartása.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A pedagógusok, a kisegítő tanszemélyzet, valamint a kisegítő személyzet tagjai számára egyaránt kötelező a védőmaszk viselése a tanári szobában, a folyosókon, a szünetek alatt bent és a szabadban is, illetve az osztálytermekben, leszámítva azokat a helyzeteket, amikor az oktatási tevékenység „teljes szemkontaktust feltételez”. Ez esetben arcpajzsot kell használniuk, és tartaniuk kell a 2 méteres távolságot a gyerekektől. 

(Címlapfotó szerzője: Kulcsár Mária)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?