Előzetes letartóztatásban marad Niculae Bădălău

Előzetes letartóztatásban marad Niculae Bădălău, miután a bukaresti táblabíróság elutasította a Giurgiu megyei törvényszéknek a fogvatartására vonatkozó döntése ellen benyújtott fellebbezését.

A Számvevőszék volt vezetőségi tagja ellen megvesztegetés és befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség.

A DNA szerint Niculae Bădălău augusztus 9-én, illetve november 19-én arra próbálta rávenni az egyik Giurgiu megyei község polgármesterét, hogy egyik rokona vállalkozását bízza meg a település ivóvízhálózatának felújításával, azt ígérve neki, hogy az illető cégtől megkapja a beruházás értékének 7 százalékát. A vádhatóság azt is közölte: a polgármester "előlegként" már kapott is 35 ezer lejt a számvevőszéki tanácsostól, aki azt állította: rá tudja venni az országos beruházási társaság vezetőségét, hogy támogassák a község két településfejlesztési pályázatát.

Az ügyészek szerint a szóban forgó polgármester Dan Păsat, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt parlamenti képviselője, akit 2013-ban három év börtönre ítéltek zsarolásért. Niculae Bădălăut a polgármester maga jelentette fel a DNA-nál.

Az ügyet a Giurgiu megyei törvényszék tárgyalja.

Kapcsolódók

Kimaradt?