Elhunyt Lukács Antal, az udvarhelyi kórház volt főigazgatója

Meghalt Lukács Antal, a székelyudvarhelyi kórház volt főigazgatója. Lukácsot – aki ellen bűnvádi eljárás volt folyamatban – a marosvásárhelyi kórházban ápolták, információink szerint veseelégtelenség okozta halálát.

Elhunyt Lukács Antal, a székelyudvarhelyi kórház volt főigazgatója. Úgy tudjuk, a volt igazgató veseelégtelenség miatt szorult orvosi kezelésre, először Csíkszeredában ápolták, innen szállították át a múlt héten a marosvásárhelyi kórházba, ahol a hétvégén elhunyt.

Lukács 15 éven át vezette a székelyudvarhelyi kórházat, 2020 decemberéig, amikor az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) őrizetbe vette. Tavaly májusban a DNA négy rendbeli hivatali visszaélés, és szintén négy rendbeli kenőpénz-elfogadás és befolyás vásárlása miatt emelt vádat az egykori kórházmenedzser ellen, aki a bűnvádi eljárás lefolytatását házi őrizetben várta.A szerző archív felvétele

2020 tavaszán Lukács Antal az általa intézmény fenntartójával, az udvarhelyi városvezetéssel, illetve a polgármesteri hivatal válságkezelő munkacsoportjával is vitába keveredett egy, a helyi médiában megjelent újságcikk miatt. A konfliktus végére 2020 októberének végén került látszólag pont, amikor Lukács Antal és Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester közös sajtótájékoztatót tartott a városháza udvarán.

Bár Lukács munkamódszereit és vezetői stílusát – főképp az elmúlt években – többen, és többször is megkérdőjelezték, az udvarhelyi kórház 15 évnyi működtetésében és fejlesztésében vitathatatlan érdemeket szerzett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?