banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elfogadták: letöltendő börtönbüntetés jár a drogkereskedőknek

A képviselőház döntő házként elfogadta a 2 Mai-törvény tervezetét, amely kimondja, hogy a magas kockázatú kábítószerekkel történő kereskedés bűncselekménye kizárólag végrehajtandó szabadságvesztéssel büntetendő, azaz a börtönbüntetés nem függeszthető fel próbaidőre.

„Nem lehet heroint vagy kokaint árulni, életeket tönkretenni, majd szabadon járkálni az utcán. A dílereknek a börtönben a helyük. Nem történhet még egy olyan tragédia, mint ami a Május 2 üdülőhelyen volt. Törvényekre van szükségünk, amelyek az áldozatok oldalán állnak, mert meg kell védenünk fiataljainkat a kábítószer-kereskedelemtől” – mondta Alina Gorghiu igazságügyi miniszter.

Fotó: Borsi Balázs

A tervezet a jelenlegi 2-7 évről 3-10 évre növeli a pszichoaktív hatású szerekkel kapcsolatos egyes bűncselekményekre előírt büntetési tételeket.

A szenátus 2023. november 20-án fogadta el a törvényjavaslatot, majd a képviselőház döntő házként szavazott róla.

Mint ismert, idén augusztus 19-én a 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott Május 2 bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?