Megszavazták: ezután elektromos cigarettával sem szolgálhatják ki a kiskorúakat

Megszavazták a kiskorúak elektromos cigarettákkal való kiszolgálását tiltó törvényt, az oktatási intézményekben bármilyen típusú cigaretták használatát, valamint az online vásárlást és az önkiszolgáló automatákban való eladást is – írja közleményében az RMDSZ.

A törvénytervezetről kedden szavazott döntőházként a képviselőház plénuma. Az elsődleges cél a gyerekek biztonsága és egészsége, ezért olyan jogalkotási intézkedésekre van szükség ezen a területen, amelyek korlátozzák az egészségre káros termékekhez való hozzáférést a kiskorúak számára.

megszavazza a képviselőház a kiskorúak elektromos cigarettákkal való kiszolgálását tiltó törvénytervezetet

A jogszabály szerint ezentúl az easybox vagy egyéb locker típusú csomagátvevő pontokra sem engedélyezett a cigarettarendelés kiszállítása, abban az esetben pedig, ha futár szállítja ki a rendelést, a csomagon fel kell legyen tüntetve, hogy dohányterméket tartalmaz, ezért ennek átadása kizárólag nagykorú személynek történhet. Ennek áthágása esetén 500 lejes büntetést kaphat a futár.

Abban az esetben, ha a kereskedelmi egység nem tartja be ezt a szabályozást, annak működése 30 napra felfüggeszthető, valamint 20 ezer lejes büntetéssel járhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?