Egy katonát, két vadászt és egy vadőrt gyanúsítanak orvvadászattal

Egy Beszterce-Naszód megyei katonasági alkalmazottat és egy vadőrt, valamint két Bihar megyei vadászt gyanúsítanak azzal, hogy az elmúlt hétvégén illegális vadászatot szerveztek, amelyen lelőttek egy medvét. A zsákmány elszállításában segédkező személy, egy vadőr ellen is vizsgálatot indítottak – adta hírül hétfői közleményében a Beszterce-Naszód Megyei Rendőr-főkapitányság.Fotó: Beszterce-Naszód Megyei Rendőrfőkapitányság

Mint tájékoztattak, a hatóság különleges bevetési egysége szombaton Oroszborgó (Rusu Bârgăului) településen megállított egy autót, amelyben három 31 és 52 év között férfi ült, mindannyian a környékbeli falvak lakói. Az ellenőrzés során megtalálták a járműben ez elejtett nagyvadat.

Fotó: Beszterce-Naszód Megyei Rendőrfőkapitányság

A rendőrség megállapította, hogy május 13-án egy nagyváradi és egy biharszentandársi férfi (41 és 42 évesek), valamint egy 49 éves katonasági alkalmazott Lesről (Beszterce-Naszód megye) illegálisan birtokolt lőfegyverekkel szervezték meg az orvvadászatot. Hármukat egy 65 éves oroszborgói vadőr is elkísérte a vadászatra.

A medve elejtése után a 49 éves katonasági alkalmazott volt az, aki az állatot megnyúzta, feldarabolta, a beleit kivette, majd a vadőr segítségével elszállította a helyszínről. A rendőrök, amikor megállították az autót, a medvetetem mellett megtalálták a fegyvert is, amellyel elejtették az állatot, valamint a töltényes dobozt. Emellett találtak két másik illegálisan birtokolt fegyvert, vadászatokon használt vizsgáló-helymeghatározó készülékeket, valamint további vadászati eszközöket.

A négy férfit bírói felügyelet alá helyezték a következő ötven napra. Az ügyet a Kolozs Megyei Katonai Törvényszéki Ügyészség vizsgálja. A gyanú orvvadászat, illegális fegyverhasználat és orvvadászaton elejtett állat engedély nélküli szállítása.

(Címlapkép: tprzem/Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?