Cseke Attila: Öt új Bihar megyei beruházást indítottunk el ezen a héten

Felújítják az érsemjéni Kazinczy Ferenc-iskolát, a szalárdi művelődési házat, és új sportcsarnokokat építenek Érkeserűben, Magyarremetén és Biharfélegyházán – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter. A beruházásokra több mint 31 millió lejt biztosít a szaktárca.

Az 1923-ban épített érsemjéni iskolaépületet hőszigetelik, vakolják és újrafestik, a tetőt kijavítják. Az iskola tetejére napelemeket, vízmelegítőket szerelnek fel, így környezetkímélővé válik az épület. Az iskolát belülről felújítják, újrapadolják és korszerű felszereléssel látják el.

„Az RMDSZ támogatja a korszerű körülmények között megszervezett minőségi oktatást, a beruházás ezt a célt szolgálja” –nyilatkozta Cseke Attila.

Cseke Attila fejlesztési miniszter | Fotó: Bihar megyei RMDSZ

A szaktárcavezető elmondta: a szalárdi művelődési házat felújítják és hőszigetelik, napelemekkel és hőpumpákkal látják el, így a szükséges energia megújuló erőforrásokból származhat. A fejlesztési minisztérium több mint 9 millió lejt biztosít erre a beruházásra.

„Három sportlétesítmény építkezési munkálatainak elkezdését is jóváhagytam. Mindhárom beruházás a helyi közösségek jólétét, egészségét, kikapcsolódását szolgálja. Büszke vagyok arra, hogy Bihar megyében tervezni tudnak a közösségek, és örömmel támogatom ezeket a kezdeményezéseket” – mutatott rá az RMDSZ-es miniszter.

Érkeserűben egy 180 férőhelyes lelátóval ellátott új sportcsarnok épül, amelyben a diákok sportolhatnak, és a helyi közösség rendezvényeket, helyi vagy megyei szintű mérkőzéseket szervezhet. A magyarremetei tornaterem megépítésére 7 millió lejt biztosít a minisztérium, és egy 102 férőhelyes lelátója is lesz. A Biharfélegyházán épülő sportterem egy 9x18 méteres pályát, kosárlabdapalánkokat és tornafelszerelést is tartalmaz majd, a terem mellett öltözőkkel, zuhanyzókkal és elsősegélynyújtó ponttal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?