Egy medve miatt vették el a sofőr jogosítványát

Jogosítvány nélkül maradt egy Prahova megyei sofőr, miután rossz irányból hajtott be egy körforgalomba. A férfi megfellebbezte a bíróság döntését, azt állította, hogy egy medvét akart kikerülni, amelyik épp a körforgalomban volt – írja az Adevărul. 

Azzal vádolják a sofőrt, hogy ellenkező irányból, indokolatlanul, a közúti forgalmat veszélyeztetve hajtott be a körforgalomba. A sofőr azonban kérte a büntetés érvénytelenné nyilvánítását. Azt állította, hogy a körforgalomhoz érkezéskor „észrevette, hogy egy medve éppen felé közeledik”, ezért a menetiránnyal szemben, balra hajtott be a kereszteződésbe. Miután elhagyta a körforgalmat, a rendőrség megállította, megbírságolta, kérve, hogy a jegyzőkönyvben tüntessék fel: „szemből nem jött egy jármű sem”.

Fotó: MTI

A bíróságra egy tanút is vitt a sofőr, aki megerősíthette volna a panaszos verzióját, a bíró mégis helybenhagyta a büntetést, miszerint „a tanú vallomása nem felel meg a valóságnak, hiszen olyan tényt támaszt alá, amelyet a sofőr sem erősített meg, nevezetesen, hogy nemcsak egy medve volt az úton, hanem egy medve és egy medvebocs játszott".

„A tanú vallomásának szubjektivitása éppen a panaszossal való munkatársi státuszából fakad, aki vallomásával megpróbálja megszüntetni a szabálysértés következményeit” – mondta a bíró, aki a büntetés fenntartása mellett döntött. A sofőr pénzbírságban részesült, emellett 60 napra felfüggesztették vezetői engedélyét. Az ítélet nem végleges, a sofőr fellebbezett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?