banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Egy lépéssel közelebb kerültek a Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út megépítéséhez

Illusztráció: PexelsSzerdán írták alá a Szatmárnémetit Nagybányával összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló szerződést, amelynek összértéke 5,99 millió euró.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Ioan Rus alelnök, közösen a Máramaros Megyei Tanács elnökével, Ionel Bogdannal aláírták szerdán a Pete–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út, Szatmárnémeti– Nagybánya szakasz megvalósíthatósági tanulmányának szolgáltatási szerződését, amit a SC Drum Pod Invest SRL – SC Search Corporation SRL konzorcium készít el. Ennek fővállalkozója a SC Drum Pod Invest SRL.

„Ez az útszakasz annak a projektnek a része, amelyet korábban a két megyei önkormányzat kezdeményezett, és amely magában foglalta a Magyarországhoz való csatlakozást és a szatmárnémeti körgyűrűt is. A leendő gyorsforgalmi út elkészültével közvetlenül hozzájárul a térség gazdaságának fejlődéséhez, élénkíti a kereskedelmet, míg az autósok számára a legjobb közlekedési feltételeket biztosítja majd” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a szerződés aláírását követően.

Fotó: Szatmár Megye Tanácsa

A szolgáltatási szerződés összértéke 5 990 525 lej, míg a benne foglalt kivitelezési határidő 24 hónap. Ebből a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése 6 hónap, a dokumentáció finanszírozó igényeihez való igazítása 12 hónap, míg a tervezési és kivitelezési szerződés odaítélése utáni konzultáció további 6 hónap. A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után megkezdődik a projekt végrehajtási eljárása, megvalósításának becsült határideje 2026 augusztusa.

A Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út hossza 55,56 kilométer, a beruházás becsült értéke pedig 308,3 millió euró. A munkát európai uniós alapokból finanszírozzák a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?