Egészségügyi miniszter: sokszor távolságtartóan kezeljük a betegeket, pedig sok törődésre lenne szükségük

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter csütörtökön Iaşi-ban azt nyilatkozta, hogy a betegeket gyakran távolságtartóan kezeli az egészségügyi személyzet, holott nemcsak az állapotuknak megfelelő kezelésre van szükségük, hanem „sok empátiára, sok törődésre” is.

A tárcavezető a iaşi-i idegsebészeti kórház sztereotaxiás sugársebészeti laboratóriumának hivatalos megnyitóján vett részt. Az eseményen elmondta, hogy a beteg több emberséget és figyelmet várnak el az egészségügyi személyzettől, és ezek hiányában csökken a bizalmuk az egészségügyi rendszerben.

Fotó: Agerpres

Rafina szerint az egészségügy átpolitizáltságán is csökkenteni kellene. Pozitív példaként hozta fel a frissen megnyitott sugársebészeti laboratóriumot, amelynek megvalósítását Iaşi Megye Tanácsának korábbi vezetősége kezdeményezte, az átadása pedig a jelenlegi vezetés mandátuma idején történt.

„Ez a létesítmény példája a folytonosságnak. Úgy vélem, hogy nem politikai célokat szolgál, hanem a megye és az ország polgárait. Az embereknek politikai preferenciáiktól függetlenül szükségük van az egészségügyi ellátásra. Úgy gondolom, hogy a mi kötelességünk szolgálni őket, függetlenül attól, hogy melyik politikai párthoz tartozunk, és kötelességünk megpróbálni megoldani a romániai emberek egészségügyi problémáit” – fogalmazott a miniszter.

Rafila reményét fejezte ki, hogy a következő öt-hét évben sikerül felépíteni a regionális kórházakat Romániában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?