Eddig 22 román állampolgár jelezte, hogy segítséget kér a Szudánból való kimenekítéshez

A román külügyminisztérium tájékoztatott, hogy 22 román állampolgár és négy, hozzájuk tartozó szudáni állampolgárságú családtag jelezte eddig, hogy konzuli segítséget kér a Szudánból való kimenekítéshez.

Vasárnap esti közleményében a tárca emlékeztet, hogy Bogdan Aurescu külügyminiszter április 16-án elrendelte a Szudánban tartózkodó román állampolgárok biztonságos evakuálására az intézményközi munkacsoport létrehozását, amikor az afrikai országban vészesen megromlott a biztonsági helyzet a hadsereg és a félkatonai erők közötti erőszakos összecsapások miatt.

Fotó: Agerpres/EPA

A minisztérium emlékeztet továbbá, hogy Románia már 2021-ben felfüggesztette Szudán fővárosában, Khartoumban működő nagykövetségét, és a Szudánban tartózkodó román állampolgároknak az Addisz-Abebában (Etiópia) levő nagykövetség nyújt konzuli segítséget.

A munkacsoport éjjel-nappali üzemmódban tovább folytatja tevékenységét, fenntartja a kapcsolatot a Szudánban levő román állampolgárokkal és a többi európai uniós országgal. A külügyminisztérium nyomatékosan ajánlja minden román állampolgárnak, aki Szudán területén tartózkodik, hogy sürgősen lépjenek kapcsolatba az addisz-abebai román nagykövetséggel, és közöljék elérhetőségeiket, hogy szükség esetén kapcsolatba léphessenek velük.

A román állampolgárok az addisz-abebai nagykövetség +251 116 622 675-ös telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget, vészhelyzetben pedig a +251 935 350 059-es számot hívhatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?